Двете деца, които останаха у нас за лечение след катастрофата на „Тракия”, са в по-добро състояние. Не мога да кажа, че те са напълно оздравели, но не са в критично състояние.

Говорих с екипите на „Пирогов”, които се грижиха за тях и те ме убедиха, че децата могат да бъдат транспортирани към Белград. Това каза на брифинг служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев.

„Двете деца, настанени в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ от старозагорската университетска болница, които пострадаха най-тежко при катастрофата на АМ „Тракия" бяха транспортирани до Сърбия в четвъртък с хеликоптери. Полетът е кратък - около час“, посочи д-р Асен Меджидиев.

"Евентуално в петък те също ще бъдат приведени на сръбска територия. Никакъв натиск от сръбската страна не е имало децата да бъдат привеждани.

Децата ще се чувстват по-комфортно, когато са на тяхна територия. Полетът ще бъде кратък, някъде около 12:30 децата ще бъдат в Белград.

Остават три деца, които са в много добро състояние в старозагорската болница. За тях евентуално утре ще се подсигури коридор като с предишните линейки и те да бъдат приведени на сръбска територия", допълни Асен Меджидиев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук