22 слънчев ден – Ден на Ветровете, свързан с избора, движение във времето и пространството. Ден на Въздуха носещ живот и свобода. Намира се под влияние на Полярната звезда, която се е считала за звезда на промените. Планета – Меркурий. 

Това прогнозира за tribune.bg астрологът Ивелина Пенчева.

Тлъсти пачки влизат в джоба на 5 зодии през август

Тотем –  Хермелин – индикатор за обществена нравственост. 

Денят е пълен с изненади. Добре е в този ден да се прави свободен избор на пътя, свързва се с движението във времето. Могат да станат внезапни промени в живота, резки завои в съдбата. Например да тръгнете на пътуване без да сте го планували или да направите спонтанно нова прическа.

Трябва да можете да превключвате бързо и да приемате всякакви събития по-лесно. Днес живейте по интуиция, вслушвайте се във вътрешния си глас. Денят благоприятства освобождаването от всичко старо и ненужно. Необходимо е да се освободите от всякакви зависимости. 

Павел Глоба: Животът на тези зодии се преобръща на 180 градуса през август

Денят е добър за всевъзможни контакти – нови връзки и запознанства (дори и мимолетни), приятелски срещи и делови преговори (само не подписвайте важни документи). Старайте се да стоите по-малко време в къщи.

Прекарайте повече време навън сред хората. Помагайте на приятели и близки. Проявете благородство, чест и достойнство. Благоприятно е за любовни отношения, затова не избягвайте съпружеските обятия, защото можете да привлечете върху себе си презрението на божествените сили.

Измяната и изневерите в този ден са недопустими. 

Денят не подхожда за нови дела, освен ако не е добре забравено старо. Може да пробвате да подновите тези дела, които сте изоставили, тъй като по някаква причина не са се получили. Не трябва нищо да планирате и да действате по предварителен сценарий. Избягвайте лошите мисли и пожелания. 

Диета – Храната трябва да е лека и вегетарианска. На този ден се препоръчва да се откажете от тежка, трудно смилаема храна. Да се избягва месото, особено с хрущяли и кокали.

Препоръчва се салата, зеленчуци, ядки, сушени плодове, слънчоглед, зелен грах, боб, царевица. От алкохола се допуска бира или бяло вино, което не е десертно. Чаят трябва да се превърне в основната напитка в днешният слънчев ден. 

Облекло –Избягвайте всички пъстри цветове, особено червено и оранжево. Отдайте предпочитание на неярките и размити нюанси. 

Здраве - Горните дихателни пътища са уязвими, затова не се препоръчва използване на дезодоранти, парфюми. Вредно е да се вдишват тежки, остри миризми. Стаите трябва да се проветряват. Не пушете или намалете поне пушенето до минимум. 

Знаменията са свързани с времето. Хубаво е времето да е променливо, вятърът да духа в гърба ви – ще бъде един успешен ден. Променливо време оказва промени в живота. Ако е насрещен вятъра – денят ще е неудачен. Ако вятърът размята хартии или счупите нещо – добър късмет. 

В този ден в древността следили за облаците. На излизане от къщи погледнете небето. Ако е облачно, обърнете внимание на формата на облаците, които за вас ще имат голямо символично значение. 

Ако излезете навън и ви духа вятърът – мъжете отдясно, а жените отляво – означава помощ и подкрепа във вашите дела. Ако видите как някой пада или самите вие паднете – това е лош знак, показващ неуспех или загуба на приятел. 

Сънища – Сънищата са пророчески и се сбъдват бързо. Хубаво е да имате множество сънища – знак за благоприятни промени в живота.  Да сънувате огън – знак за помощ и успех.

Да сънувате дърво в гората – знак за ново запознанство и покровителство. Да се къпете във вода или да сънувате вода е лош знак. Дъжд – знак за изцеление и защита.

Да усетите полъха на вятъра, да сънувате, че летите или да видите небесната дъга – знак за помощ и покровителство свише. Да бъдете облечени в бяло или да видите бяло – знак за позор и разобличаване.    

Числа на деня – 22, 39, 53, 86 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук