Екстрасенсът Роман Шптицки прогнозира, че идва тежко лято за Украйна. Според него това е времето, когато ще има включена светлина в тъмна стая. Ще се вземат важни решения и ще се подписват важни документи.

„Вероятно е през лятото Украйна да успее да върне част от окупираните територии, особено на юг – Херсонска и Запорожка област. Ще има интензивно продължаване на контранастъплението“, каза той.

„Украйна ще получи и значителна помощ – техническа и материална“, смята тарологът и екстрасенс.

По думите му картата Шест чаши показва, че има опасност от масивен обстрел, особено през нощта.

„Русия може да атакува с ракети през идните няколко седмици. Всеки град може да бъде в опасност. Ако по-рано Западна Украйна не беше цел, то през лятото това ще се промени. Руснаците ще искат да всеят страх у населението“, казва Шптицки.

„Във всеки случай на първо място са северните, южните и източните територии, които са близо до фронтовата линия, на второ - централните, а на трето – западните“, добавя той.

По думите му много от нападенията са обвързани с определени празници и именно тогава са дните, които са най-опасни за украинците.

Той даде за пример финала на "Евровизия", когато Русия е обстреляла родния град на представителите на Украйна – Тернопол. По думите му тази стратегия ще продължи и занапред.

Според него заплахата от терористични атаки не е изчезнала, а хората трябва да са много внимателни на религиозни или официални празници. Той предупреждава никой да не пренебрегва сигналите за въздушна атака.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук