Хороскопът на известния руски астролог Павел Глоба за 2018 година показва кои от зодиите ще са добре през новата година и кои ще имат проблеми.

Глоба е категоричен, че най-успешни през 2018 година ще са хората, родени под знаците на Стрелец, Водолей, Овен и Близнаци. Но какво очаква всяка една от зодиите? Ето я и прогнозата му, цитирана от "Астро Телеграф".

Четете в новата ни рубрика ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества

Овен

През 2018-а ще имате много възможности да се покажете от най-добрата си страна, не ги изпускайте. Пороците и слабостите ви минават на втори план. Прекрасно време за любов и да свършите всичко, от което се нуждаете.

През годината щастието за вас ще е сбор от множество малки победи. Но не трябва самоцелно да търсите успеха. Всеки момент от малката ви поредица от успехи ще трябва сами да си го залужите с упорит труд. През тази година вашите методи могат да се сторят остарели на другите, време е да помислите за самоусъвършенстване и обучение, за придобиване на нови знания и умения.

Телец

Вашият егоизъм няма да ви е от полза през годината. Годината е опасна за доста от вас. Ако мислите само за себе си, може да останете без поддръжници и приятели. Но пък ще имате фалшиви приятели, които нямат нищо общо с вашите проблеми, а ги засилват. За да избегнете това, преценявайте истината сами пред себе си. Обичайте себе си и семейството си, уважавайте околните. Занимавайте се повече със спорт. Физическата активност ще ви помогне, защото тя лежи в основата на доброто настроение и самочувствие. Научете се да почивате навреме, за да не стане късно. Не правете неща, които ви карат да излизате извън обичайната си активност.

Близнаци

Никога не говорете лошо за себе си и никога не казвайте, че сте нещастни. За вас това е категорично забранено през 2018-а, когато думите и мислите придобиват необичайна сила. Вашата слабост са вашите мисли. Близнаците винаги виждат света по различен начин от другите. Трябва да се заставите да мислите за себе си и за своите дела в позитивен план. Само тогава 2018-а ще бъде продуктивна за вас. Няма нищо по-опасно от негативните мисли - те се проявяват като вирус на съзнанието, който унищожава всички признаци за успех и добро настроение. Работата си трябва да я организиране максимално динамично и за нея не трябва да жалите сили и време. Любимите ви хора ще ви помогнат да се справите и да останете в разиграването и тази година.

Рак

Енергийното саморазрушение е началото на края на всеки Рак. Започва с нежеланието да се движи напред. Апатията побеждава всичко, в това число и успеха. И в любовта, и в работата ще ви е нужен свеж поглед върху нещата от живота. Избягвайте характерните за вас съмнения в себе си, в близките и любимите хора. През 2018-а вие сте свързващото звено между хората и техните победи. За мнозина вие се превръщате в щастлив талисман. Сега това няма да ви даде особени преимущества, но после ще се изкачите на Олимп и ще останете там за дълго. Просто почакайте още малко. Важно е да спазвате режим през цялата година. Почивките са много важни за вас, както и да сте в компания на приятни хора. Потърпете, за да си осигурите светло бъдеще. Не се отпускайте върху постигнатото и през цялата година бъдете в търсене - на любов, на нови приятели, нови партньори, на това, което нямате сега. Всичко ще ви се получи, но трябва да се търпеливи и да продължите започнатото.

Лъв

За да разберете какво искате от живота, задайте сами на себе си този въпрос многократно. Задавайте си го всеки ден и търсете отговорите му навсякъде и по всяко време. Казано е, че който търси, той и ще намери. Трябва да прекарвате повече време с хора, които умеят да ви мотивират. Дори, когато сте свикнали да разчитате, както всеки типичен Лъв, само и единствено на себе си, поддръжката от другиго няма да ви навреди, а напротив. Проблемът е, че съвършенството няма граници, а през 2018-а много лесно можете сами да се вкарате в някакви рамки, да си кажете, че сте станали такива, каквито сте искали. Запомнете важната мисъл, че никой от хората не може да стане такъв, какъвто иска, а може само да се приближи до идеала и затова пътят на самоусъвършенстването никога не спира. Тази година може да го почувствате осезаемо.

Дева

Постигането на хармония е ваша основна цел и задача. Ако не сте го направили, то още в началото на годината поставете пред себе си основните цели, към които се стремите. Никой не може да ви вземе това, което все още нямате, затова може да споделите своите планове, но не и постиженията си. Много е важно да пазите в тайна победите си. Живейте тази година заради самите себе си, за своите любими хора. Не си струва да разпилявате усилията си за хора, които не харесвате. Не ви трябва да говорите неприятни неща в лицето им, но и сплетни зад гурба им не са ви необходими. Избавете се от ревността и завистта, за да получите максималното за себе си от всички сфери на живота. Вашият живот е това, за което трябва да мислите - нито повече, нито по-малко.

Везни

Най-накрая през 2018-а ще преживеете енергиен подем на високо равнище. Много от вас обаче могат да го възприемат и като проклятие, защото отново няма мира за вас. Постоянно ще ви се налага да се борите с нещо или с някого. Хората ще ви пречат, а амбициите ви няма да ви оставят на едно място. От друга страна тази година по-лесно ще имате мотивация за всичко. Няма да ви се налага да я търсите, тя ще ви съпътства постоянно и ще заразява близките ви. Тайната на вашия успех през 2018 г. е правилното разпределение на приоритетите ви. Трябва да решите в коя област ще имате нужда от най-голям успех. Действайте спокойно и разумно, а не емоционално. Вслушвайте се в съветите на близките, ще са ви от полза.

Скорпион

Мислите се превръщат в материални неща, така че за вас е наложително през 2018 г. да мислите за светлото бъдеще. Време за съставяне на планове, за съдбоносни решения, за грандиозни промени, но и за почивка. Годината се очертава да е доста наситена за вас. Ще мине като празен миг, ако не се отправите в нужната посока. Тази година може да планирате всичко - сватби, големи покупки като жилища или пък смяната на едно с ново, ремонти и т.н. Сега животът ви е максимално предсказуем. Бъдете внимателни постоянно и във всичко, дори в детайлите. Само така ще избягате от проблемите си. По-добре никой да не знае за съкровените ви планове. Не си струва да ги споделяте, особено с хора, които не са ви симпатични. Дейстайте самостоятелно, колкото ви позволяват възможностите.

Стрелец

Трудно ще може да бъдете уверени сами в себе си през 2018 г. Приемайте измененията около вас положително, без негативи. Така имате повече шансове да ви се получат нещата и това ще даде смисъл на живота ви през годината. За вас всичко наоколо ви се променя постоянно и това ви напряга. Но то не означава, че трябва да изневерявате на себе си. 2018-а ви дава възможност за нови доходи или пък да закрепите успехите си досега. Това важи и за любовния ви живот. Добра година за нови запознанства, също за сватби и за преминаване на отношенията на по-високо ниво. Другата ви половинка по-скоро очаква от вас активност през годината и ще има желание да правите много стойности неща заедно. А това може да означава зачеване на бебе или пък голяма покупка, ремонт и т.н. Не се притеснявайте да питате и да изяснявате това, което ви е неясно.

Козирог

През тази година трябва да мислите повече как да промените самите себе си в положителна посока. И това ще ви даде повече възможности щастието и богатството да пристигнат при вас. Не се притеснявайте да се заемете с нови дела и дори да се пробвате в нови сфери. За радост или тъга, но 2018-а за вас е силно свързана с материалното и особено с финансите. А за любовта ви, то тя няма да зависи от вас, а от обкръжаващите фактори. Трудно е да го разберете и възприемете, но само така ще заработите за своето благо. В любовно отношение ви предстои време за прохлада и почивки, но поне няма да се на точката на замръзване. Просто ще ви е по-трудно да я поддържате на едно равнище. Приятните емоции и моменти бързо ще свършват за вас заради постоянните проблеми и заетост в други сфери. Добрата новина е, че това е актуално само за вас.

Водолей

Ако Фортуна ви е напуснала, то 2018-а ще ви помогне по-лесно да откриете вярата в собствените си сили. Възможно е да смените направлението, а също и да се разделите с някои хора в живота си, които се хранят от вашата доброта. Не унивайте, ще стане по-зле. Трудностите ви правят по-силни. Трябва ви мъдрост, затова Вселената поставя пред вас сложни, но напълно изпълними задачи. Стремете се 2018-а да бъде плацдарм към полета ви после. Но трябва всичко да изчистите и да се подготвите за излитане. Дълго време ще имате успехи в различни начинания. Възможно е към края на годината да срещнете човек, на когото може да се доверите. Може да станете добри приятели за дълги години или дори да се влюбите в него.

Риби

Самомотивацията е всичко, което ви е нужно сега. В началото на годината трябва да намерите повод да подобрите сами себе си, а в края ще ви трябва само мъничко желание. Все пак за вас годината не е период на велико творчество и особена гениалност, но ще може да закрепите позициите си дори там, където не сте очаквали. Само упоритият труд ще ви донесе успех. През 2018-а слушайте по-малко интуицията си, тя може да ви подведе и то не веднъж. В любовните дела звездите вещаят за вас прогрес. Напълно е възможно да намерите този, който ще оцвети самотата ви и то по най-приятен начин. През 2018-а звездите са настроени положително, ако решите да вдигате сватба. Бъдете сами себе си, защото ситуацията в любовта е сложна. А това е период, който може да се окаже съдбоносен в по-наташния ви начин на живот.