Не мога да разкажа това, което казва клиентът ми. Но няма заплаха с пистолети, закани и прочие. Това заяви адвокат Ина Лулчева, която е защитник на обвинения в заплахи актьор Христо Шопов, в ефира на bTV

"Аз факти по делото няма да разказвам, но това не е нищо по-различно от една разправия. Разговорът с нищо не надвишава общоприетия характер на един скандал", допълни тя.

Ернестина Шинова скочи след ареста на Христо Шопов и обяви, че и тя...

Лулчева обясни, че когато са дошли полицаите са питали Шопов има ли оръжие, той е казал „да“, защото у дома си има законно притежавано такова. Но не се доказа, че в момента на разправията е държал и заплашвал с пистолет съседката си, поясни адвокат Лулчева.

Според нея задържането му за 72 часа е било напълно излишно.

"Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва две трети от българския народ да бъде обвинен", коментира Лулчева.

Съдът констатира, че няма използване на оръжие в самия скандал.

Припомняме, че както БЛИЦ писа българският актьор бе задържан в четвъртък вечерта след скандал със съседката си. Стана ясно, че Шопов е притежавал три законни пистолета, които са били иззети от дома му заради заплахи и закани. В петък Софийска районна прокуратура го обвини за закана за убийство с пистолет на жена в условията на продължавано престъпление с две деяния. 

По-късно стана ясно, че Христо Шопов излезе от ареста с мярка "подписка". Софийският районен съд обяви, че  няма обосновано предположение за извършване на деянието. Съдът посочи, че единственият предмет, който е доказано, че актьорът е държал са връзка ключове.

Тя коментира и разследването за Нотариуса.

Надявам се прокуратурата да не се откаже и да продължи разследването на Петър Петров-Еврото и убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Трябва да се проверят всички факти и обстоятелства“, каза бившият заместник-председател на Висшия адвокатски съвет адвокат Ина Лулчевa. 

Тя обясни, че има твърдо желание за справяне с казуса относно убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Съдебната власт също иска да се самоочисти, както иска да се самоочисти самата адвокатура. По линия на адвокатурата не може да бъде наложено наказание на адвокатите, покровителствали Нотариуса. Адвокатските съвети трябва да бъдат проактивни за установяване на данни за такива нарушения и бързо да реагират, каза Лулчева. 

Тя е убедена, че в прокуратурата има много хора, които могат да разследват, стига да не се оказва натиск в държавното обвинение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук