Шефът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров е натопен. Това заяви в сутрешния блок на bTV адвокатът на Тодоров – Георги Стефанов.
 

„За мен не е ясно защо само Иван Тодоров остава в ареста. Срещу него има най-малко доказателства“, посочи той.
 
Според него, клиентът му е натопен, вероятно от някой, който иска да закрие „ТАД Груп“ или от конкурентни фирми.
 
Кристиян Бойков се разпитва за информация кой стои зад деянието – атаката по НАП, поясни адвокатът.
 
„Много хора са прониквали в НАП във времето. Очевидно това не е ставало със специален софтуер, а с администраторски акаунт, всеки ученик може да го направи“, заяви той.
 
„Има ясни данни, че ако има пробив в НАП, той не е извършен от тези три лица“, каза той по отношение на тримата служители на „ТАД Груп“, които бяха арестувани.
 
„Ние не се притесняваме от разпита на Кристиян Бойков, напротив, ние държим той да бъде разпитан“, подчерта адвокатът. Засега няма разнобой в интересите на Бойков и Тодоров. Въпреки това комуникацията с Бойков върви през адвоката му.
 
По думите на Георги Стефанов, няма доказателства Кристиян Бойков да е виновен.
 
Той посочи още, че той и Иван Тодоров подготвят иск до съда в Страсбург. Според тях е нарушена презумпцията на невиновност.
 
„Иван Тодоров се чувства като всеки в ареста, който несправедливо е там“, каза Стефанов.
 
Той съобщи още, че фирмата-майка „ТАД Груп“ със седалище в Щатите е подготвила дело за арбитраж в Лондон срещу България, защото според тях от изнесената информация за разследването на атаката нас НАП страда целият бранд.
 
„Като стойност не означава малко. Става дума за шестцифрени, може би седемцифрени суми“, заяви адвокатът. „Естествено, че ще бъдат платени от държавата България“, добави той.