24-годишен младеж, осиновен като пеленаче от американско семейство от България и отгледан в град Брентууд, щата Тенеси, е починал от свръхдоза.
Алекс Бейси смесил наркотични обезболяващи с хапчета срещу депресия, съобщи американското издание "Хералд Сън", цитирано от в."Телеграф".

След смъртта на момчето родителите Лиз и Ярнел са се заели да направят сайт, в който да се обсъждат проблемите, свързани със зависимости и да помогнат на други зависими в неговото положение.

Алекс бил с нисък ръст, но бързо прогресирал в спорта, особено в борбата, лесно се сприятелявал и обожавал музика. Лиз казва обаче, че всеки период на преход бил свързан с раздразнение, защото Алекс винаги искал да прави нещата перфектно. Това раздразнение се засилило с порастването му. 

Пиенето

През 2007 г. от училището звъннали на родителите, за да им кажат, че Алекс е в болница, след като изпил бутилка водка. Момчето било изключено и прехвърлено в друго школо. "Отнесоха се с него като с боклук и го изхвърлиха, вместо да бъдат част от отбора при лечението на подобни зависимости", разказа бащата.

В училищния си период Алекс имал няколко периода на трезвеност. Когато отново го хванали да пие, бил изпратен на лечение за зависимости. Според родителите той получил травма по време на борбата, която оказала сериозна вреда на психиката му. Когато не можел да си набави алкохол или марихуана, Алекс започнал да пие и сироп за кашлица. Една нощ родителите му установили, че е изпил няколко и го отвели в болница. 

Лекарствата

През март 2014 г. преди да отиде в университет, където учил продуциране, той започнал да си купува от улицата лекарства, за които е нужна рецепта, като ксанакс. Стигнало се дотам, че започнал да взима наркотици, които смесвал с алкохол. През 2016 г. на Алекс му оставал само един семестър, за да получи бакалавърска степен, когато на сутринта майка му го намерила мъртъв в стаята му. Родители му намерили 12 опаковки обезболяващи, които смесил с ксанакс. Аутопсията показала, че не е имал алкохол в кръвта.