Анонимен свидетел, заковал убийците на митничаря Дребчев, е разпитван с пожарникарски шлем и покривало на главата, за да не бъде разпознат. Това стана ясно в съдебната зала, където показания даваха служители на прокуратурата, извикани като поемни лица при разпознаването.
"Нищо не се виждаше от него - лице, очи, тяло - всичко беше покрито, а гласът му бе много особен", разказа призовкарят Панайот Панайотов, цитиран от "Марица". Друг негов колега каза, че човекът бил с нещо като скафандър на главата.
 

Човекът посочи снимката в албума пред следователката и каза: "Той е. Сигурен съм", свидетелства и главният специалист по административна дейност Мария Паскалева. Служителите на прокуратурата са били повикани при следователката в ключовия момент, в който тайният свидетел посочва Божидар Атанасов като килър на митничаря Дребчев, а Иван Карабелов като подбудител за убийството.  Маскирането му е било наложително, за да се запази анонимността му пред външни лица.
 
Божидар Атанасов и Иван Карабелов са обвинени в убийството на Георги Дребчев, което бе разкрито десетина дни преди да изтече срокът за давност по престъплението. Според прокуратурата поръчител е бил загиналият при тайнствени обстоятелства кмет на Съединение Евгений Маринчешки.
 
Съпругата му, майка му и сестра му присъстват на всяко съдебно заседание. Те са твърдо убедени, че истината за убийството ще излезе на бял свят и името на Евгений Маринчешки ще бъде изчистено. Неуредени сметки за дрога били в основата на убийството на митничаря, твърдят от прокуратурата