72 часа ще остане в ареста наемател на столичен клуб за сексуслуги. Той беше заловен след като столичните полицаи проведоха две полицейски акции срещу склоняването към проституция и сводничеството, съобщиха от МВР.
Вчера на територията на столичното Шесто РУМВР бе проведена полицейска операция за противодействие на сводничеството и склоняването към проституция. В хода на акцията служители от “Криминална” и “Икономическа” полиция от районното полицейско управление и прокурори от СРП извършиха проверка на клуб за компаньонки в частно жилище на бул. “Прага”. На адреса са открити девет момичета на възраст между 26 и 20 години и трима охранители, единият от които – 34-годишният И.В. - наемател. От него са поискани документи за удостоверяване статута на заведението, като междувременно е изяснено, че договорът за наем не е заверен нотариално.
Наемателят И.В. заявил  пред полицаите, че на адреса функционира фирма за масажи, водеща се по документи на трети човек. За състоянието на документацията на фирмата е съставен констативен протокол, като на място са констатирани редица неточности. Предвид получените данни, че помещенията на адреса редовно са предоставяни на различни хора като терен за платен секс, на място в присъствието на прокурори от СРП, са извършени първоначални процесуално следствени действия. Младите жени и “охраната” им са отведени в Шесто РУМВР за разпити. Към тях се присъединили и двама от клиентите на клуба – таксиметрови шофьори. Те разказали, че като заведат клиенти, получават от охранителите по 10 лева. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 155 от НК, а на наемателя И.В. е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
По същия повод преди броени дни криминалисти на Четвърто РУМВР проведоха полицейска операция и провериха адрес в центъра на столицата. Там бе установено, че наемателят 31-годишният Р.К., известен на МВР като управител на фирма с обща търговска дейност, водеща се на адрес, също системно е предоставял жилището за секс. По случая са разпитани клиенти и “служителки” на “клуба за масажи”. Р.К. е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 155 от НК и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 2000 лева. /БЛИЦ