Пенсионер бе арестуван след скандал и физическа саморазправа в пловдивски магазин. Мъжът е бил под влиянието на алкохол, пише TrafficNews.

Около 14:00 часа в събота пловдивчанинът посетил веригата на Брезовско шосе. След като платил покупките си, той е бил причакан от охранители след касата.


Гардовете поканили мъжът да бъде проверен, тъй като имало съмнение, че е укрил стоки от магазина. Ядосан пенсионерът отказал обиска и вдигнал скандал. Той бил видимо пиян.

Яростният скандал прераснал във физически такъв. Пенсионерът се нахвърлил върху охранителите, оплюл ги и посегнал да ги удари. На единия откъснал баджа от униформата и го захвърлил на земята.

Цялата свада е била гарнирана с псувни и жлъчни обиди.

Наложило се да бъде повикана полиция и пенсионерът задържан. Той бил отведен в Трето районно, където му бил съставен акт за дребно хулиганство.

В понеделник мъжът се изправил и пред съда за определяне размера на санкцията. Пловдивчанинът е без криминални регистрации и неосъждан. Той изразил съжаление и признал вина. Това допринесло и за по-лекото му наказание. Той се отървал единствено с глоба в размер на 200 лева.