Полицията в Петрич разобличи известната в района на Варна и страната гадателка Станка Н., с артистичния псевдоним Лейля. Лейля публикувала обяви в разни издания, че врачува, лекува и разваля магии, направени от "зли хора", съобщава Struma.com.

С нея се свързала жена от Петрич, която страда от множествена склероза със зов за помощ. Двете контактували във вайбър. С обещания, че ще я излекува, след като премахне магията, която и е направена, Лейля започнала да изнудва жената за пари.

На няколко вноски болната петричанка превела по сметката на измамничката 4000 лева, а завчера пуснала поредните 500. В разговор с близки хора жената споделила, че очаква облекчение от жената от Аксаково и така се стигнало до разплитане на случая. Незабавно е сезирана полицията в Петрич, откъдето се свързали с колегите им в Аксаково и измамничката е задържана.

Вчера Районен съд Петрич я освободи от ареста срещу парична гаранция от 5 000 лева. Според запознати въпросната Лейля действала на територията на цялата страна, затова се очаква още хора да се оплачат от действията и.

Преди години регионът бе пропищял от ходжа Гюлшен, която вземаше луди пари от болни и наивни хора, за да им врачува и разваля магии. Пазете се и не се доверявайте на подобни "чудотворци".