Получилият кратка слава от вчера най-вече като настоящ клиент на прокуратурата провален министър и кандидат-президент Трайчо Трайков не спря да обикаля медиите. След като вчера се ожали в ефира на bTV, че не е отразена връчената му призовка, днес той се мъчи по всякакъв начин да занимае обществото с личността си. Вместо да си признае какво е свършил, заедно с авера му Иво Прокопиев, по отношение на разпродажбата на остатъчно дялове на EVN, Трайков продължи да си измисля оправдания.
Той се усъмни в компетентността на прокуратурата и сравни държавният орган с кафява медия.

Той нападна и лично говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. „Тази госпожа си позволи да ме обвини пред цяла България.След вчерашното изказване на г-жа Арнаудова аз видях, че тя си позволява да превръща прокуратурата в още една кафява медия”, каза Трайков в ефира на БНТ. От своя страна Аранаудова още веднъж обясни какви са обвиненията срещу Трайков.

„Според доказателствата на СГП Трайчо Трайков в качеството си на министър и принципал на EVN не е изпълнил задълженията си по закон и умишлено е допуснал безстопанственост и е настъпила щета в значителен размер повече от 20 млн. лв.”, обясни Арнаудова.

Тя допълни, че Прокуратурата няма как да изпълнява поръчки. „Започнали сме това разследване още през средата на 2014 година. Никой не цели и не поставя в средата на дадено разследване конкретна личност. Първо се разследва, след това се посочва конкретна личност. Минали са да кажем година и половина, за да решим това. Прокурорите са убедени, че има доказателства за обвинения”, посочи Арнаудова.

По отношение на Симеон Дянков, тя коментира, че става въпрос за престъпления по служба свързано с приватизацията, но не даде повече подробности. Не е редно според прокуратурата г-н Дянков да научава от медиите за обвиненията си, каза още тя.