Условно, до началото на април фактическото предаване на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви може да се осъществи. Това стана ясно от думите на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Днес стана ясно, че обявените за издирване Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани в Испания. За тях има издадена европейска заповед за арест и европейска заповед за разследване. Те са обвинени задочно за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Сензация в БЛИЦ: Арестуваният, заедно с Арабаджиеви Жоро Шопа, се оказа братовчед на Евгения Банева! 

„Днес, в 8.45 часа, Ветко и Маринела Арабаджиеви са установени в жилище, в Кабрера де Мар, в близост до Барселона. Жилището е ползвано от българския гражданин Георги Семерджиев, известен у нас като Жоро Шопа“, съобщи Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

„Тази сутрин два екипа от испанските съдебни власти са предприели действия и са влезли в съответния имот. На място са задържани Арабаджиеви и Семерджиев“, каза още тя и уточни, че Семерджиев е задържан по искане не на българските, а на швейцарските власти.

БЛИЦ припомня, че първо медията ни съобщи, че Арабаджиеви са задържани в Испания до имението на Жоро Шопа.

Предстои българската прокуратура да преведе европейската заповед за арест на испански език и да се премине по съответния законов ред и представяне на документите на испанските власти, за да могат Арабаджиеви да бъдат екстрадирани у нас.

„Най-краткия срок, в който могат да бъдат върнати в България, предполагам, че ще се случи за не повече от половин месец“, каза още Арнаудова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!