Районен съд - Пловдив взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Цветан Петров, обвинен за зверския побой на магистрала "Тракия", който заедно с брат си нанесоха на бременна и приятеля й. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство на автомагистрала "Тракия" и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Съдът прецени, че въпреки ранната фаза на разследване по делото са приобщени гласни и писмени доказателства, според които да се направи обосновано предположение, че Цветан е извършил престъпленията, в които е обвинен. 

Касае се за умишлени престъпления от общ характер, за които в НК се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Съдът прецени, че Цветан е лице с висока обществена опасност и има опасност да извърши ново престъпление, да се укрие или да не бъде намерен на посочените от него адреси, ако спрямо него бъде определена по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!