Група от четирима тийнейджъри бе арестувана в сряда вечерта за кражбата на автомобил "Фолксваген поло", паркиран на улица в петричкото село Михнево и намерен изоставен на пътя между Петрич и Сандански часове, след като собственикът му установил кражбата.

Сред задържаните е и син на известен в Сандански пътен полицай, пословично педантичен и заядлив катаджия, за когото в града се говори, че съставя актове за най-малкия пропуск от страна на шофьорите, съобщава Struma.com.

Младежът, чиято майка работи в община Сандански, навършил наскоро 18 години. Останалите му партньори са съответно на 15, 16 и 17 години. Каква е била целта на кражбата полицията изяснява, дали групата участва в други автокражби също, но не става въпрос за безобидна детска игра, а за организирано и планирано действие, заради което полицията задържа групата, с която и днес работата продължава.

Засега се спестяват имената на родителите, тъй като полицейският син за първи път попада зад решетките и това е първото му престъпление, в което е установено, че участва, но разследването на действията на младежката група продължава. Защо им е трябвал автомобил? Какво е трябвало да направят младежите - все още не се знае.

ОЧАКАВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук