Пуснатата на свобода поради нужда от спешна операция Евгения Банева се появи в Специализирания наказателен съд. Тя изненада във вторник репортерите, чакащи за дело срещу бандата на Митьо Очите, което обаче не се състоя, съобщава "Флагман".

Банева пристигна придружена от няколко души, вероятно защитници – нейни и на съпруга й Николай Банев.

Съпружеската двойка са обвиняеми за участие в организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, държане на боеприпаси, присвоявания.

Евгения във вторник вероятно е искала да присъства на дело по мярка за неотклонение на мъжа й. То обаче било отложено поради нужда от изготвяне на експертиза.

Към момента разследването е на етап досъдебно производство.

Междувременно се появиха спекулации, че семейство Баневи може да избягат. Причината е, че до дни изтичали законните осем месеца, в които те могат да са с мярка „задържане под стража“.

Т.е. вероятно и Николай Банев скоро ще бъде пуснат. Това може да се предотврати, ако прокуратурата внесе нови обвинения.

Припомняме, че Евгения бе пусната на свобода на 12 юли заради заключение от съдебно-медицинска експертиза.

Според прокуратурата тя била изготвена в болница „Пирогов“ и сочела, че „настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред“.

В резултат мярката й бе изменена на „подписка“.

На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следят за изпълнението на мярката за неотклонение, съобщиха тогава от държавното обвинение.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!