Директорка на банков клон в Нова Загора е задържана от криминалистите в града, съобщиха от полицията. Срещу 30-годишната жена има оплакване за кражба на пари от чужди сметки. Общата стойност на присвоените суми възлиза на близо 400 хиляди лева, съобщиха от прокуратурата. Точният размер ще се уточнява в хода на разследването.

Разследването започнало след подадени сигнали от потърпевши. Банкерката отсъствала от работа в последно време. Пътувала в чужбина. А за седмица нямало почти никакъв контакт с нея. В деня, когато бил извършен арестът, тя била извикана в банковия клон, за да й бъде връчена заповедта за дисциплинарно уволнение. Тогава щракнали белезниците.

Засега повече подробности за случая не се съобщават заради тайната на разследването. От обвинението поясниха, че практиката в подобни случаи е сумите на потърпевшите клиенти да бъдат възстановени от финансовата институция.

На 19 февруари бяха предявени обвиненията спрямо задържаната служителка. От Окръжната прокуратура съобщиха, че тя ще бъде задържана за 72 часа с прокурорско разпореждане. Очаква се да бъде внесено искане пред Окръжния съд в Сливен за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!