Момче получи условна присъда след опит за убийство. 16-годишният Кристиян Сотиров беше намушкан с нож от свой съученик през юли 2018-а след спречкване в столичния квартал "Надежда". След като го напада, Даниел Бейкверди разказа как е „защитил своето".

В интернет се разпространи и клип, в който показа ножа, с който е ранил момчето. Родителите на пострадалото дете искат справедливо наказание за нападателя и са категорични, че ще търсят правата си. 

„Даниел получи условна присъда с изпитателен срок от 3 години. Преди са били приятели. Впоследствие обаче между тях възниква напрежение. И двамата са били нови ученици в класа. Направена е гей карикатура на сина ми. Даниел отправя заплаха към него и след това го намушква. Имаше късмет, че лекарите успяха да го спасят. Той има 30 см разрез на корема. Има наранявания на ръката и врата”, разказа бащата Кристиян Сотиров в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Той допълни, че има възможност прокуратурата да обжалва решението на съда. „Призовавам отговорните институции да си свършват работата. Ще заведем и частен съдебен иск”, каза още бащата на момчето. По думите му родителите на Даниел не са ги потърсили и не са се извинили за станалото.

„Доколкото знам се занимават с частен бизнес. Може би не са обръщали достатъчно внимание на детето”, смята Кристиян Сотиров.

Той посочи, че доскоро момчето редовно е ходело на психолог. „Със сигурност неговата воля е прекършена, за живот в тази държава. Това решение на втора инстанция не прави от хората едно нормални жители на държавата. Единият получава безнаказаност и живее с това, че може да прави каквото си иска, а другият вижда, че няма правосъдие.