Бащата на задържаните брат и сестра - Лиляна, известна като Лилана, и Александър, по-познат като Скилър, заяви, че е възмутен от случилото се. Както е известно, певицата и бийтбоксърът бяха арестувани при акция на Спецпрокуратурата в София. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства.

За незаконно усвояване на евросредства прокуратурата обвини и задържа общо петима. Бащата на Лиляна и Александър - проф. д-р Христо Деянов коментира пред Bulgaria ONAIR задържането им така: "Има време, ще кажа много неща, но нека да отмине. Така трябва да бъде за доброто на моите деца.

Само това ще кажа, възмутен съм. Убийци като Митьо Очите и разни други са на свобода а моите деца са в затвора...".

По данни на прокуратурата престъпната група е действала от 2016 година. Задържан заедно с Лилана и Александър е и Мартин Димитров. Във връзка с разследването при претърсвания са иззети сървъри и компютри.

По данни на разследването няколко фирми, които са контролирани от Лилана, са усвоили средства по европрограма, декларирайки покупка на един и същ софтуер. Защитник на тримата задържани е адвокат Николай Хаджигенов.

Преди 5 години певицата Лилана представи и мобилното приложение LIMA на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Стойността на проекта е 750 хиляди лева, средствата също са от Европа.

Според публикации в медиите Лилана е свързвана с бизнесмена Васил Божков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!