Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишен мъж за грабеж и опит за грабеж от магазин, при условията на продължавано престъпление с две деяния.

На 14.08.2023 г. около 03,40 часа  от магазин  в ж.к. „Дружба 2“ в гр. София, обвиняемият Л.Л. отнел сумата от 400 лева от владението на продавач, като употребил заплашване за това. Л.Л. е насочил пистолет км жената и й казал: „Бъди спокойна, спокойно!“ и „Стой с гръб!“, а след това взел сумата от 400 лева от касата на магазина.

Въоръжен грабеж в София

На 20.09.2023 г. около 02,50 часа, обвиняемият отишъл в същия магазин и направил опит да отнеме сумата от 1340 лева, като употребил заплашване. Л.Л.се опитал да влезе в магазина с поставена на лицето си медицинска маска, държейки в ръката си пистолет, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини, тъй като бил задържан от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 три до 10 години.

Л.Л.  е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук