Консултация със специалист може да ни предотврати главоболия от обир по празниците, предава БНТ. Гост по темата беше Ерик Борисов, специалист по брави.

Според Борисов в един дом дограмите са лесно преодолими, но самите компании предлагат допълнителна защита, която предпазва от взлом. Така срещу невисока сума можем да си предотвратим главоболия впоследствие.

Не работи техниката с оставянето на светеща лампа. Сигурността не означава непременно нещо скъпо, каза още Ерик Борисов.

Той посъветва хората, които все още използват т. нар. "касови ключове" за защита, да ги сменят, тъй като те вече са лесно преодолими от обирджиите.

От Благоевград по темата се включи инспектор Адриан Василев, който посъветва хората да подсигурят жилището със сигнално-охранителна техника, да уведомят близки, които от време на време да проверяват адреса.

В последно време технологиите позволяват лесно преодоляване на ключалка и прозорци и да извършат обир. Предварителни проучвания се правят на домове, за които предполагат, че се крият ценности, коментира инспектор Василев.