Двамата нападатели на великотърновския журналист от "Господари на ефира" Димитър Върбанов остават в ареста. Районната прокуратура им повдигна обвинения за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.
 
Както БЛИЦ съобщи, Върбанов беше нападнат докато снима репортаж  от управителя и работник в склада, където преди три месеца беше открито голямо количество негодни храни с подменени етикети Журналистът е бил в склада, за да провери сигнал, че отново се продават възбранените над 200 артикула храни с общо тегло близо 10 тона: "Бях заключен вътре в склада. Хванаха ме управителят и двама от служителите и буквално ме изхвърлиха през вратата навън."
 
Двама от нападателите вече са с повдигнати обвинения и остават в ареста за 72 часа, заяви директорът на областната дирекция на МВР Димитър Машов и допълни: "Работата по документиране и събиране на допълнителни доказателства продължава."
 
Телевизионният журналист вече е изписан от болницата за домашно лечение. Върбанов е с мозъчно сътресение и травми на лявата ръка и левия крак, но няма опасност за живота му. Назначена му е лекарствена терапия.