Над 62 тона нарязан тютюн са задържали митниците и МВР. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция за резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари за второто тримесечие на 2019 г., предаде „Фокус“.

„Данните са добри, работи се активно. Ако тези 62 тона тютюн ги превърнете в цигари, можете да сметнете колко ТИР-а са. Колегите от Словакия и Унгария ми изказаха благодарност за работата на техните служби с нашата служба за Борба с организираната престъпност.
 

Две огромни банди в Унгария и Словакия са разбити, подобно на България, където задържахме в Пловдив, с наше ноухау и наши консумативи.

Така навремето беше с компактисковете, ако си спомняте, като ги притисна държавата те отидоха в Черна гора и на други места.
 

Сега, когато видяха че в България няма шанс, започнаха да изнасят фабриките другаде. Но ние продължаваме с нашето сътрудничество с чуждите служби и поне 10-15 фабрика извън България, които с наши данни, с наша информация на службите до съседите, са разбити“, допълни още Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!