Васил Божков разполагал с прислуга и охранител по време на 11-дневния си престой в килията на следствения арест на „Г.М. Димитров“, съобщава „Уикенд“.

Черепа беше закопчан при пристигането си в България от Дубай. В началото на седмицата Софийският апелативен съд обаче го пусна под домашен арест въпреки рекордните 19 повдигнати обвинения на прокуратурата срещу бизнесмена.

По време на краткия си престой в тъмницата Васил Божков е ползвал частен охранител, който бил допуснат зад стените на следствения арест заради изразени опасения на Черепа и адвокатите му, че може да бъде убит, а смъртта му – замаскирана като нещастен случай.

Бодигардът на Васил Божков стоял в коридора пред т.нар. „царска килия“, като не е бил въоръжен и не е бил оставян сам дори и за минута. Охранителят е бил съпровождан от служители на следствения арест.

„За първи път знам за случай, в който подсъдим си вкарва частен бодигард зад решетките. Мислех, че е невъзможно, но ето, че и това се случи.

Дори не знам през каква процедура е минало това“, признава източникът на изданието. Неофициално се твърди, че министърът на правосъдието Атанас Славов спуснал устна заповед бодигардът на Васил Божков да бъде вкаран в ареста, за да се гарантира сигурността на милиардера.

В т.нар. „царска килия“ на „Г. М. Димитров“, която е застлана с килим и е оборудвана с мека мебел и двойни матраци – дарение, направено от братя Маргини през далечната 2007 г., по традиция се настаняват единствено влиятелни персони, попаднали зад решетките.

Разправят, че всеки обитател на килията си плаща за тази услуга, като цената била по 1000 лв. на нощувка – по-скъпо дори от 5-звезден хотел в Дубай. В царската килия лежат по двама души – титулярят, който я наема и друг арестант, който се настанява безплатно, но с уговорката, че трябва да играе ролята на личен иконом на баровеца и да поддържа помещението в изряден вид.

За паж на Васил Божков с негово съгласие от администрацията на „Г. М. Димитров“ са посочили професионалния измамник Любен Илиев – Любо Американеца, който се прочу с това, че продаде над 2000 фалшиви билета за концерта на Енрике Иглесиас, провел се на 14 декември 2015 г. в софийската зала „Арена Армеец“.

Любо Американеца беше осъден на 4 години затвор за чевръстата схема и преди година е бил пуснат на свобода. Наскоро обаче пак го задържали за измама – продавал менте хранителни добавки и неистински продукти за отслабване в интернет, ползвайки името на жени, чиито профили хакнал във фейсбук.

Надзиратели разкриват, че освен да слугува на Черепа, Любо Американеца приел и ролята на дегустатор на храните и напитките, консумирани от хазартния бос.

Васил Божков не се докосвал до храна и течности, които преди това не са опитани от съкилийника му. Черепа заръчвал храната си 2 часа предварително, като изчаквал да види дали на Любо Американеца няма да му прилошее в следващите 120 минути и едва тогава консумирал.

„Съкилийникът пробваше дори хапчетата преди Васил Божков – Черепа му отчупваше по две половинки от своите таблетки“, впечатлени са от шахматните ходове на милиардера надзирателите от софийския арест.

През деня Васил Божков заповядвал на иконома си да напусне килията му, като Любо Американеца се появявал само когато Черепа имал нужда от нещо. Американеца имал забрана да заспива преди Васил Божков, за да не смущава с хъркане съня на най-богатия българин.

След като Черепа беше пуснат от съда да се прибере у дома, Любо Американеца скоропостижно напуснал царската килия, която вече е изчистена и подредена в очакване на новия си заможен обитател.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук