Бургазлийката Анна Данаилова отива в затвора, след като съдебните френски власти я издирваха под дърво и камък в продължение на няколко години за имотни измами на територията Франция, информира "Флагман".

32-годишната Анна участвала организирана престъпна група (ОПГ) като в мрежите й попаднали четрима французи. Съдебният акт, с който й е наложено наказанието се отнася за общо четири престъпления, извършени през 2012 година в гр. Рен и гр. Нанси, Франция. 

Според българските закони, ако Анна бъде призната за виновна, я грози затвор от 1 до 8 години. 

"Анна е гражданин на европейска държава, има валидни документи, даващи възможност безпрепятствено да напусне страната. Осъдена е във Франция задочно, защото е напуснала държавата знаейки за воденото съдебно производство. Има присъда и в България за кражба. Искана е от френските съдебни власти за ефективно изтърпяване на наложеното наказание лишаване от свобода", пише в мотивите на съда.

Според въззивния състав взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ е най-подходяща за бургазлийката, тъй като има вероятност тя да се укрие преди да е започнал процесът по същество. 

Данаилова има постоянен адрес в Бургас, когато била морския град живеела с близки и роднини, но този факт не успя да я спаси от най-тежката мярка. 

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.