Криминалисти от РУ-Ботевград и РУ-Костинброд разкриха противозаконни отнемания на автомобили на територията на столицата.

Работата по първия случай започнала след като автопатрул на РУ-Ботевград посетил сигнал за пътен инцидент с лек автомобил "Фолксваген Пасат" в района на с. Новачене.

От извършените справки било установено, че колата е обявена за общодържавно издирване като противозаконно отнета от столичния Студентски град, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на предприетото разследване криминалистите стигнали и до извършителя на престъплението - 22-годишен криминално проявен от врачанското село Оходен. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем.

В същото време издирван лек автомобил, противозаконно отнет от София, бе установен и на територията на РУ-Костинброд.

Разкриването на престъплението започнало със сигнал за лек автомобил "Фолксваген Голф", самокатастрофирал челно в крайпътно дърво.

Изпратените на място полицаи извършили необходимите справки и след като установили, че автомобилът се издирва от Столичното Второ РУ, по случая било образувано досъдебно производство. В рамките на разследването, проведено съвместно с криминалисти от ОДМВР- София, е установен и задържан извършителят на престъпното посегателство.

След доклад на материалите от разследването пред районната прокуратура 39-годишният криминално проявен и осъждан мъж от Правец е привлечен като обвиняем и с прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за неотклонение "задържане под стража"