38-годишният В.П. от Варна е с повдигнати обвинения за отглеждането на 86 растения от рода на конопа и за държане, без надлежно разрешително, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

На 20 април, в къща в град Шабла, където В.П. живеел под наем, била намерена оранжерия за производство на наркотични вещества. Избеното помещение на дома било оборудвано с всичко необходимо за отглеждане на марихуана – лампи, вентилатори, озонатори, климатик. Там били намерени и иззети 86 растения, засадени в саксии.

Отделно от растенията били намерени три буркана с 42 парчета смолисто вещество - хашиш с тегло 80 грама, три буркана със суха тревиста маса - марихуана, както и още девет пакета със същото съдържание - общо 2 кг и 100 грама.

Под надзора на Районна прокуратура – Добрич работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. В.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“, спрямо него.