Задържаха горнооряховец, отглеждал канабис в ниви край Арабанаси. Разкритието било направено при специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества, проведена на 20 септември на територията на ОДМВР – Велико Търново. 

При обход в района на местността Арбанашко бърдо служители на полицейското управление в Горна Оряховица установили две ниви, засети с растения от рода на конопа. 
 

В момент на прибиране на реколтата е задържан 45-годишен мъж от Горна Оряховица,  неизвестен до момента на полицията. 

От плантациите са иззети общо около 200 растения. При последвали проверки в имот на задържания, находящ се в района на ловната хижа край с. Арбанаси, извършени съвместно със служители на РУ – Велико Търново, са установени и иззети още около 10 кг полуизсушена листна маса, електронна везна и пушка. 

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

В хода на същата операция вчера следобед в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 24-годишен местен жител.
 

При тестване на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и амфетамин.

Последвало претърсване и в имот в с. Стамболово, обитаван от водача, където са намерени и иззети 7 растения от рода на конопа, с тегло на листната маса около 50 кг. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.