Сензационна информация за издирваните под дърво и камък тартори на свързаните помежду си банди за „мокри поръчки“ Радослав Калчев – Черния Роди и Мартин Георгиев, по-известен като Мартин Джито, достигна до „ШОУ“.  Според човек от службите Черния Роди и Джито, които повече от две години са в изгнание, от няколко месеца водят усилени преговори да се завърнат  в България.  Информацията се потвърждава  и от видни фигури от ъндърграунда и най-близкото обкръжение на Калчев. Засега вестникът ще спести имената на  властимащите лица и способни да оправят проблемите  на бегълците със закона. 


Радослав Калчев - Черния Роди по време на мерките за неотклонение в Окръжния съд във Варна

Според информацията на нашия източник протеклите договорки са между двамата издирвани и магистрати, и са осъществени посредством трето лице. Той е  небезизвестен бизнесмен с интересен прякор, участвал и на политическата сцена. Според оперативната  информация на разследващите,  издирваните по дело за убийства в град София и град Варна Калчев и Георгиев, известни още като Роди и Джито се намират в Доминиканската република. Двамата обитавали луксозна вила в Пунта Кана и използвали голф игрището и балнеоцентъра на местен лъскав хотел. Вилата e била наета от съпругите на двамата апаши за сумата от 80 000 долара годишно. Посредник по тази сделка е бил сръбски гражданин, собственик на агенция за недвижими имоти в Пунта Кана. „По време на оперативната дейност, последваща локализацията на издирваните лица, попаднахме на следните факти: След два неуспешни опита, Радослав Калчев е влязъл в нерегламентиран контакт с магистрат, който би могъл да съдейства обвиненията спрямо Роди и Джито да паднат или да бъдат облекчени. 

 Разследващите прихванали разговор между Калчев и посредника, от който станало ясно, че е договорено пълно съдействие от страна на цитирания магистрат. Ангажиментът бил срещу 200 000 евро да бъдат свалени всички обвинения спрямо Черния Роди и Джито, както и на цялата им група веднага след завръщането им.  За целта  двамата издирвани трябвало да се предадат и да поискат доброволна екстрадиция от властите на Доминиканската република. По думите на нашия източник – Калчев и Георгиев трябва да се върнат в родината до месец. „Допълнителна част от предложението на Калчев, съпътстващо 6-цифрената сума, е свидетелски показания от него и Георгиев по дело във връзка с друго тежко криминално престъпление -стрелбата срещу Златомир Иванов пред сградата на Съдебна палата - София“.  Двамата „изгнаници” заявяват, че имат информация за преките извършители, лицата, осигуряващи изтеглянето на стрелците от мястото на престъплението, както и за  поръчителите и мотивите за тази стрелба.  Причините въпросното лице от службите да осветли информация, свързана с разработката, е, че в тези нерегламентирани уговорки участват лица от системата, заемащи по-високи от него нива.


Борислав Манджуков - жертва на килъри, пратени от Роди, според спецпрокурорите

Съществува вариант по най-грозен начин двегодишната работа на хората от  отдела му да бъде унищожена“. От друга страна, хора от ъндърграунда също не отричат, че е имало договорки между Калчев и определени хора, но казват също така, че някои служители на системата са бесни от факта, че са изолирани от играта. „Не са им дали пари и за това сега лаят“, бе лаконичният коментар на колоритни фигури от ъндърграунда.

Орлин ФИЛИПОВСКИ
 
Радослав Калчев – Черния Роди беше обвинен през януари 2015 година от Специализираната прокуратура за тартор на организирана престъпна група, в която участвали още девет души. На сметката на бандата бяха приписани разстрелите на съпрузите Дамянови и Борислав Манджуков. Спрямо Радослав Калчев и Недялко Цветков, по-известен във Варна като Чубака, обвиненията бяха повдигнати задочно, защото те получиха информация за гласената акция по задържането им и успяха да напуснат страната. Като участници в бандата за „мокри поръчки“ се сочат още Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, които са зад решетките по друго дело за дрога, Мирослав Михалев и Деян Михалев, Петър Благоев и Христо Георгиев. Според събраните доказателства бандата на Черния Роди е действала от 2004 година. Преди време в. „ШОУ“ писа, че докато близо година службите го издирват навсякъде, той успял да свие гнездо с любовницата си в едно от най-примамливите кътчета на света и дори чакал дете. Магарето, както е познат още Калчев, заради някои свои анатомични особености, първоначално се установил в рая на престъпниците – Дубай. Там той бил с доста по-младата от него Виргиния. Когато започна акцията срещу него, те са били  в Тайланд. Впоследствие се изместили в Доминиканската република. Там към тях се е присъединил Мартин Джито. Той е  син на Мила Георгиева. Майка му беше посочена за бос на прочулата се  фабрика за „мокри поръчки“. „ШОУ“ разкри, че Джито живее на семейни начала с дъщерята на Калчев  Жанета. Според източници на вестника ни именно по тази линия и най-вече – на Мила Георгиева, която е на свобода от няколко месеца, Черния Роди дължи комфорта си и въобще – възможността да оцелее в изгнание.