Историята на 3-годишно момче, чиито крака са били ампутирани поради малтретиране от биологичните му родители, разчувства хората по света. 3-годишният Тони е син на Тони Смит, на 47 години, и Джоди Симпсън, на 24 години. Когато малкото момче е на 41 дни е прието в болница с органна недостатъчност и сепсис. Причината за това е, че родителите му са го хванали за глезените и са го тръскали в продължение на няколко минути. Те обясняват, че се е случил ужасен инцидент и нямат вина. Получават право да виждат сина си 3 часа в седмицата.
Когато Тони е приет в болницата е бил на секунди от смъртта и докторите са смятали, че няма голям шанс да оцелее. Биологичните му родители са му причинили ужасни мъки. Те го тръскали с главата надолу и краката му са били счупени на 8 места. Оставили са го в агония, без медицинска помощ, десет дни. Оправданието им да постъпят така е, че са чакали някой, който е трябвало да поправи бойлера им,  пише Daily Mail, цитиран от dnes.bg.

Той е изписан от болницата на 4-месечна възраст и е предоставен на грижите на Паула и Марк Хогел от Кент. Те не са имали право да разберат повече за обстоятелствата около случая, защото не са негови законни родители.

"Първоначално, когато го видях, беше с два гипсирани крака. Помислих си, че ще се оправи...", коментира Паула.
Когато Паула и Марк решават да осиновят момчето, през март 2015 година, те вече се грижели за седем деца. А през март 2016 г. стават законни родители на Тони. Те обясняват, че на срещите с истинските му родители тормозът е продължавал. Свалили са гипса му и са разкопчали шината на крака му, оставяйки го така.

"Беше тежко. Всеки път, когато се връщаше, сънуваше кошмари през нощта. Той не се справяше много добре и това продължи седем месеца", споделя Паула.

Кралската прокуратура отхвърля обвиненията срещу Тони Смит и Джоди Симпсън поради липса на доказателства. Паула и Марк не могат да се съгласят, че тези хора ще бъдат на свобода и ще имат възможността да тормозят и други деца. Те започват кампания за възстановяване на случая. Пишат петиции до различни институции и успяват да върнат случая в съда. През февруари 2018 г. Тони и Джоди са осъдени на 10 години затвор.

Когато осиновителите на пострадалото дете най-накрая получават правото да разберат повече за случилото се, не могат да понесат това, което чуват. Споделят, че не са очаквали такава жестокост и не са си представяли, че ще плачат толкова много.

Междувременно се налага да ампутират двата крака на Тони. Причината е тежка инфекция, която причинява необратими последици.

Историята за жестоката съдба на Тони на толкова крехка възраст и неговата смелост разчувстваха дълбоко хората по света.

"Благодаря на Бог, че това прекрасно малко момче сега е затрупано с всичката любов, която заслужава", коментират те.