"На лъжата краката са къси, господа журналисти!", каза Перата на влизане на влизане в съда. Окръжният съд в Пловдив разглежда жалбата на Петър Низамов-Перата, който беше арестуван по време на протестите в Асеновград, а сега търка нара в килията заедно с ромите-бияча. Той е задържан след нападение на телевизионен оператор.

В подкрепа на Низамов пред съда се събраха негови близки. Перата е обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда. Заседанието започна с изслушване на свидетели, сред които е и сестрата на обвиняемия. Заради интимни тайни, свързани с неговия личен и здравословен живот, магистратите засекретиха делото и се наложи журналистите да напуснат залата. 

Перата има няколко регистрации в полицията за криминални прояви. Мерките си за неотклонение обжалват и двамата роми, задържани след конфликта в Асеновград.Петър Низамов - Перата се изправи пред пловдивските магистрати този следобед. Съдиите трябваше да се произнесат дали младият мъж ще остане в ареста. В момента той е с наложена мярка „задържане под стража”. Срещу Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник, снимка и видео: Trafficnews.bg