Жестоко престъпление с възрастна жена потресе хората от пловдивското село Строево. Малко след 22 часа на 24 юли в РУ Труд е постъпил сигнал, че възрастна жена от селото е била нападната от непознат мъж в дома си. Пристигналият на мястото екип заварил 77-годишната Стоила П. в безпомощно състояние с видими следи от насилие. 

Възрастната жена била хоспитализирана в болнично заведение за преглед и лечение, където е оставена под лекарско наблюдение с множествено повърхностни наранявания и три фрактури по лявата и ръка, но без опасност за живота. 

Незабавно е сформиран екип за изясняване на всички факти и обстоятелства около престъплението. 

На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 129 Ал 1 от НК. Своевременно са предприети незабавни оперативно-издирватени действия за установяване на извършителя.

В резултат на извършената за кратко време голям обем работа криминалисти на РУ Труд и сектор "Престъпления против личността" към ОДМВР Пловдив са установили съпричастността към деянието на 34-годишния местен жител Димитър З., който е задържан в полицейски арест първоначално за срок до 24 часа.

БЛИЦ научи, че Димитър, който имал ментални проблеми, направил няколко неуспешни опита за блудство със 77-годишната баба. 
В хода на досъдебното производство, което се води под наблюдение на Районна прокуратура, предстои привличане на лицето в качеството му на обвиняем за извършеното престъпление  и задържането му  за срок до 72 часа.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!