Истински екшън се е разиграл в СПА хотел във Вършец на 10 декември. Това съобщават сега от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Монтана.

Млад мъж е заплашил с пистолет по-възрастен опонент при скандал, след което е бил пребит със собственото си оръжие.

Разпрата станала към 4 часа сутринта на 10 декември. На спешния телефон 112 бил подаден сигнал за сбиване между двама мъже във фоайето на един от най-големите хотели в курортното градче.

Сигналът е посетен от дежурен автопатрул при РУ-Вършец. На място служителите са установили Г.Н./46 г./ от гр. Вършец и А.Й./22 г./ от гр. Пловдив, като двамата са заявили, че между тях е имало спор, при който Г.Н. е обидил А.Й., който му е отвърнал, като го е ударил с ръка в лицето. Двамата са потвърдили, че нямат претенции един към друг и отказват съдействие от органите на МВР. 

От проведените впоследствие оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на 10.12.2017 г. между тях е имало две сбивания - пред входа на пиано-бара и във фоайето на хотела, като са си разменяли множество удари. 

От изисканите записи от охранителнителните камери е установено, че при първото сбиване А.Й. държи в ръка пистолет, който впоследствие му е отнет от Г.Н. и с пистолета са нанесени удари по главата и тялото на А.Й. Пистолетът е открит със засъхнала кръв по него, захвърлен до входа на хотела. Установено е, че е газов пистолет "Retay pt-24". Към момента няма данни за собствеността му. 

По случая е заведена преписка в РУ-Вършец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!