Окръжният съд в Търговище уважи искането на прокуратурата в областния град и определи най-тежката мярка "постоянен арест" спрямо 28-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата.

Трябваше да празнува рожден ден: Мъжът на убитата 21-г. Микаела я държал като робиня ВИДЕО

Жертва на тежкото престъпление e млада жена на 21 години, с която обвиняемият живеел на семейни начала. В ранния следобед на 29 август 2023 година между двамата възникнал конфликт, който довел до физическа агресия спрямо младата жена. 28-годишният мъж нанесъл жесток побой над нея, в резултат на който тя починала.

В хода на разследването по случая и събраните до момента факти станало ясно, че жената и друг път ставала жертва на домашно насилие, упражнявано от 28-годишния обвиняем. Преди да бъде задържан под стража, мъжът беше арестуван за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от страна на Апелативен съд-Варна.

Междувременно в местни групи в социалните мрежи се появиха твърдения, че убитата Михаела е била бременна в петия месец. Такава информация официално не е съобщавана. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук