Двама старци са били намерени с огнестрелни рани в гърдите в апартамента си на ул. “Христо Смирненски” в Шумен, съобщава Шмоко.бг. Говорителят на ОДМВР Ася Йорданова потвърди, че криминалисти от РУ Шумен  изясняват обстоятелствата, при които е възникнала смъртта на двама човека – възрастно семейство от града.

По думите й сигнал за произшествието е подаден от техни близки. По техни данни след влизане в жилището им в централната част на град Шумен са открили починала възрастната жената, а в друго помещение мъжа.
 

На място пред блока има няколко полицейски автомобила, а вътре са са старши комисар Ялчън Расим – директор на ОДМВР Шумен, окръжният прокурор Маргарита Георгиева – административен ръководител на Окръжна прокуратура Шумен и Делян Димитров – заместник окръжен прокурор, който е наблюдаващ прокурор по случая. Предстои да бъдат извършени процесуално следствени действия за изясняване на обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на възрастните хора, се казва в съобщението на полицията.
 

Според шефа на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим вероятно става въпрос за убийство с последвало самоубийство. По телата на двамата възрастни имало прострелни рани от пистолет в областта на гърдите. В апартамента имало оставено предсмъртно писмо. Според съседи мъжът и жената са на над 80 години, а жената от дълго време била неподвижна след прекаран инсулт.

Според съседите, съпругата е починала, а мъжът ѝ Начко не е можел да преживее това и най-вероятно се е самоубил.

В една от стаите имало оставено предсмъртно писмо. Мъжът бил ловец и притежавал пушка. Тя била до трупа му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!