Пловдивския апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Хасковския окръжен съд спрямо 18-годишният младеж от Харманли, участвал в жестокото убийство на 53-годишна жена. Това съобщиха от съдебната палата в Пловдив.

Асен Ангелов /21 г./ и Андрей Демирев /18 г./ бяха обвинени за блудство и убийство, извършени по особено жесток и мъчителен начин за намиращата се в безпомощно състояние тяхна жертва В.Х. Нейното тяло бе намерено в празен парцел до стадиона в Харманли на 16 март т.г.

От двамата обвиняеми само Андрей е подал жалба, с която иска най-тежката мярка за процесуална принуда да бъде отменена. Апелативните съдии са приели, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства се извежда обосновано подозрение, че подсъдимият е съпричастен към извършване в съучастие на двете престъпления, в които е обвинен, уточняват от съда.

Оттам изтъкват още, че с оглед на характера на деянията, в които предполагаемият извършител е обвинен, апелативните съдии считат, че подсъдимият може да извърши престъпление и да се укрие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!