Собственик на дюнерджийница в пловдивския кв. "Кършияка" отнесе глоба за дребно хулиганство след екшън с полицаи. Причина за скандала между мъжа и униформените е била глоба за неправилно паркиране, пише TrafficNews.

Джипът на нарушителя системно бил паркиран на улица „Васил Левски 14”, срещу казино Риц. На въпросната отсечка е било забранено спирането, регулирано с пътен знак. Преди седмица отново бизнесменът позиционирал БМВ – то си на въпросната улица. Само след минути обаче, покрай него минала патрулка и униформените бързо уловили нарушението.

Те отбили встрани и започнали да пишат глоба на водачът. Междувременно последният се появил и заявил, че не той е шофирал, а жена му. След получаване на санкцията, дюнерджията започнал да вика и роптае срещу полицаите.

Последните не се впечатлили от претенциите на нарушителите и се качили в патрулката. Затваряйки вратата на колата обаче, по техен адрес били отправени редица псувни.


„Голяма работа сте вие, всеки ден ще подавам сигнали да ви видя какво ще направите, като сте толкова отворени“, крещял по униформените бизнесменът. Въпреки предупреждението от полицейските служители да прекрати поведението си, той продължил с неприличното си поведение.

Това наложило пловдивчанинът да бъде арестуван и отведен в Трето районно. Там той се сдобил с акт за дребно хулиганство, а ден по-късно бил изправен пред съда за определяне размера на санкцията.

Мъжът бил наказан със 150 лева, тъй като същият е неосъждан, няма криминални прояви, семеен и с постоянна работа.