Много пиян бургазлия предизвика невиждан екшън в ж.к."Славейков", пише "Флагман". 

Пред блок 20, тази сутрин около 1:30 часа, е възникнал конфликт между трима бургазлии - на 30, 44 и 48 години.

Те дълго време се карали пред вход 8, докато в един момент 48-годишният Драган Димитров не извадил газовия си пистолет и започнал да заплашва двамата мъже. 

Нафирканият до козирката Драган имал стари неуредени сметки с двамата бургазлии.

Тази нощ, малко след 01 часа, 48-годишният мъж се запътил към денонощен магазин в района на блок 20 в комплекса, за да си купи още алкохол. В този момент обаче на пътя се появили двамата му опонента – врагове, с които имал да разрешава стари спорове.

Под влиянието на опиата Драган започнал да крещи и да ги псува. Двамата бургазлии – на 30 и 44 години, също не останали безразлични и започнала селска среднощна свада. Тогава Димитров извадил газовия си пистолет и произвел един изстрел във въздуха, уж за да успокои обстановката. Екшънът се разиграл пред вход 8 на блок 20. Свидетели станали и съседи, които се събудили от виковете и гърмежа.

Двамата бургазлии веднага го повалили на земята и му извършили граждански арест, докато на мястото дошъл екип на Второ РУ. Драган Димитров от далеч лъхал на алкохол. Бил тестван с дрегер, като е установено, че гангстерът е с 1,79 алкохол в кръвта. Той е арестуван, а газовият пистолет, който се оказал незаконно притежаван, е иззет.

48-годишният Драган Димитров е стар познайник на органите на реда. Той е криминално проявен и неведнъж се е подвизавал с хулигански действия. Срещу него е започнато бързо производство и скоро ще се озове на подсъдимата скамейка.