Грандиозен скандал е имало между Кремена и обвиняемия в убийството й неин съпруг Борислав Николов, научи БЛИЦ от свои източници, запознати с разследването на тежкото престъпление. За това свидетелстват разказите на хазяите на злощастното семейство, които живет над тях – на 3-я етаж в кооперацията на ул. „Никола Кънев“ 32 и са били очевидци на част от събитията във фаталния ден.

Според раказаното от хазяите става ясно, че при поредния и за зла участ фатален скандал между съпрузите, Кремена се качила до апартамента им на горния етаж и позвънила на вратата. От показанията им става ясно, че тя имала синина под лявото око, но нямала други видими наранявания. В проведения разговор подметнала, че те винаги защитавали съпруга й, когато възниквали скандали в семейството им. Борислав пък поискал от тях да слязат долу, за да бъдат свидетели на изнасянето на багажа му – за да не каже жена му после, че е взел и нещо нейно. От разказа на хазяите става ясно, че долу те заварили страшна картинка – Кремена замеряла със стъклени чаши Борислав. Всъщност подобни ситуации имало и преди, твърдят наши източници, които казват, че освен психически проблеми, Кремена често попийвала и алкохол, което допълнително водело до скандали. Според казаното в съдедбна зала от адвоката на Борислав пък, неговият подзащитен бил извикал майка си, за да се опита да предотврати скандала между него и Кремена и да му помогне да се изнесе. Така или иначе, факт е, че са нанасяни удари на Кремена, за които се твърди, че са довели до тежка мозъчна травма, а тя - до смъртта й. И според прокуратурата именно Борислав е пребил до смърт съпругата си, след което я оставил на произвола.  

Засега безспорно е установено, че Кремена е била жива и в съзнание до заминаването на Борислав и майка му, но не е ясно какво точно е станало преди това – какви, колко и по какъв начин са били нанесените от Борислав удари. Тоест засега няма категорична яснота за механизма на извършване на престъплението. 

Но пък категорично е установено, че след като Борислав изнесъл багажа си от квартирата с помощта на майка си, Кремена заключила вратата отвътре – с ключ и резе, а няколко часа по-късно е била открита мъртва. Медията ни вече на няколко пъти посочи причината за смъртта – затворена черепно-мозъчна травма – кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка, настъпила компресия на мозъка, а оттам и смърт. Нещо, което бе потвърдено днес и в Окръжния съд във Варна по време разглеждането на искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест на Борислав Николов. 

Както вече БЛИЦ писа, при този вид травми смъртта не настъпва мигновено след увреждането. В голяма част от случаите при подобни кръвоизливи пострадалото лице има т. нар. „светъл период“ в продължение на няколко часа и постепенно губи съзнание. Започват световъртеж и гадене и ако не се вземат мерки, а именно неврохирургическа интервенция, настъпва компресия, а оттам и летален изход.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!