От седмица насам най-тиражният сръбски вестник „Blic“ публикува серия от материали, разкриващи факти за престъпната дейност на Цветан Василев на територията на Сърбия. След като първо стана ясно, че от началото на тази година сръбската прокуратура разследва Василев заради опита му да фалира с фалшив дълг сръбската фабрика за стъкло в гр. Парачин, нещо повече - в най-скоро време предстои да му бъде повдигнато обвинение, в статия от събота „Blic” прави нови разкрития, цитирайки близък приятел на банкера-беглец.
Според този източник, когато Василев е дошъл в Сърбия през 2014г., съветникът на тогавашния президент Томислав Николич – Предраг Микич, му е съдействал, за да получи закрила. Въпреки че и досега се укрива от българското правосъдие, което го издирва заради присвоените 2 милиарда лева от КТБ, оказва се, че в Сърбия Василев също не е стоял мирен, а е продължил с престъпленията. Основната му цел е била да причини фалит на най-голямата фабрика за стъкло (финансирана с пари на вложителите в КТБ), за да може да открадне активите й. Приятелят на Василев посочва, че за тази цел същият е създал фиктивен дълг от 47 милиона евро, а контролираната от него фирма „Вексилум“ се е опитала да обяви завода в несъстоятелност.Същият човек разкрива, че страхувайки се от разследването в Сърбия и понасяне на отговорност за машинациите му, в момента Василев се опитва да осъществи контакт на най-високо ниво в сегашното правителство в западната ни съседка. Обещанието му е било да инвестира голяма сума пари в сръбската икономика, но в действителност същият никога не е имал такива намерения, а се опитва единствено да печели време, за да избегне екстрадицията, тъй като би се върнал в България, само ако има промяна в управлението там. Събеседникът на “Blic”  завършва, че както е изоставил хората си в България, 17 от които вече са на подсъдимата скамейка заради далаверите му, Василев ще направи същото и в Сърбия спрямо тези, които му помагат в момента.

Статията в “Blic” припомня също така, че Василев е близък с бившия сръбски президент Николич, който му е бизнес партньор, както и за факта, че банкерът-беглец е правил дарения за съпругата му Драгица Николич.