Знаков бизнесмен от миналото бе арестуван на остров Бали по обвинение, че е участвал в група, източвала различни банкови карти. Това съобщи източник на БЛИЦ, разполагащ с достоверна информация по случая. 

Става въпрос за популярния в миналото Стефан Кленовски. За случая съобщават и медиите в Индонезия. Заедно с Кленовски са арестувани Пламен Николов, който в момента на задържането е бил с австралийски паспорт, както и Иван Станчев. 

Тримата са били причакани до заведение за бързо хранене и са задържани. Разследването на дейността им е започнало на 18 юли. При обиска на наетата от българите вила, са намерени множество празни банкови карти, валута, оръжия, лаптоп, дискове, както и скиминг устройства. 





В момента тримата българи са в ареста. 

Пламен Николов е издирван от Австралия за същото престъпление. 

Името на Стефан Кленовски нашумя през 2012 година. Тогава той бе арестуван показно в мол на "Цариградско шосе", където празнуваше рождения ден на сина си.



Той бе задържан по време на операция "Шок" с европейска заповед за арест. При задържането му тогава той се оплака от полицейско насилие и излишна показност.

Обвиненията срещу Кленовски бяха за участие в престъпна група в италианския град Трани за фалшифициране на карти за банкомати и източване на пари. Впоследствие той бе екстрадиран до Италия, откъдето го върнаха в България след няколко месеца. 

Близък до Кленовски е Андрей Цветанов, който е издирван с червената бюлетина на Интерпол. Източници на БЛИЦ твърдят, обаче, че в момента той се намира на територията на България.

Цветанов също е пребивавал на територията на остров Бали. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ