Светлана Хънт, основателката на Lucky Hunt Foundation – организация, чиято мисия е да спасява малтретирани и бездомни животни от улиците на България, е била откарана по спешност в кардиологията след грозен екшън на пътя, научи БЛИЦ. Хънт, която е съпруга на изпълнителния директор на „Агрополихим“ Филип Ромбаут, опитала да помогне на блъснато куче, но отнесла обиди и грозни жестове от страна на шофьорката, която едва не прегазила четириногото.
Скандалната ситуация, в която се забъркала Светлана Хънт, известна и като украинската Бриджит Бардо заради визуалната си прилика с легендарната френска актриса, се разиграла в събота по обяд.

Хънт, която миналата година основа фондация и клиника за лечение на бездомни кучета, станала свидетел на това как „Фолксваген Голф“ едва не прегазва куче на пътя. По-късно не особено ясна информация по случая се появи във фейсбук страницата на Lucky Hunt Foundation, а също така и видео от екшъна. Репортер на БЛИЦ се свърза с авокатката на фондацията, която разясни какво е случило:
 
„Самият инцидент с блъскането на кучето става до бившия дом „Миньор“. „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация на спрял при преминаването на кучето на пътя и го блъснал. Кучето започнало да пиши неистово. Г-жа Хънт се опитала да го хване, но те пресякло и избягало. След това тя се качила на колата си и на спирката на „Пикадили парк“ видяла същата тази кола, която блъснала кучето.

И едва тогава Светлана Хънт видяла, че зад волана стои млада дама. Почукала на прозореца и й казала: „Ти защо не спря?! Защо не помогна на кучето? Ние живеем в тази България и трябва да се грижим за всички същества“. Дамата реагирала много грубо и общо взето й казала, че това не е нейна работа, имало е и обиди, а също така – показване на неприлични жестове. След което въпросната дама дала рязко газ и заминала.

Г-жа Хънт започнала да я преследва с колата си, защото не можела да разбера подобно поведение на пътя – някой да блъсне каквото и да е живо същество и да не спре да му помогне. Успяла да я настигне на кръговото движение и блокирала пътя. Така голфът спрял. Г-жа Хънт отишла до колата и започнала да снима, за да покаже какви хора живеят в България. Дамата отворила прозореца и й взела телефона. И й казала: „Няма да ти дам телефона! Сега ще го счупя и никой нищо няма да види“. Междувременно, понеже пътят бил блокиран от автомобилите, започнали да спират други коли. Една едра жена слязла, която започнала да блъска Светлана Хънт, без дори да попита за какво става въпрос. Постоянно й повтаряла да се маха. Светлана изпаднала в луда паника, защото никога досега не е попадала в подобна ситуация. И само успяла да каже, че телефонът й е в другата жена, която не й го дава.

Едрата дама попитала дали е вярно и като разбрала, че е така, й казала да й го върне, „за да може да се махне по-бързо“. След като й бил върнат телефона г-жа Хънт се почувствала зле и звъннала на шофьора си. Била вдигнала високо кръвно и за това по спешност отишли в кардиологията С помощта на успокоителни за няколко часа се оправила“.
 
От полицията във Варна обясниха за БЛИЦ, че са запознати с това, че има такъв случай, но по него няма подадена официална жалба. „Въпреки това ще бъде извършена проверка“, обясни говорителят на ОД на МВР Варна Ивана Милева.
 
Според адвокат Каравасилева в случая категорично се касае за извършено хулиганство от страна на водачката на голфа. „Налице е й обида, но г-жа Хънт не смята да се занимава с това“, обясни Каравасилева.
 
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ