Двойният убиец от дискотека "Соло" Илиян Тодоров кацна на Летище София в петък с полет през Мюнхен. Както БЛИЦ писа той бе екстрадиран от Узбекистан.

Тодоров беше доведен у нас от екип на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието. Все още остава неясно какво е правил през всички 12 години, в които беше в неизвестност.

Припомняме, че през 2013 г. е окончателната му присъда, когато той е обявен и за международно издирване. През тези години се е появявала различна информация за него. Има данни, че е бил в Естония, Великобритания, Германия, но в крайна сметка го задържат в Узбекистан с фалшиви документи, на път за Истанбул. През тези години той публикува видеообръщения.

Извънредна новина за двойния убиец от дискотека "Соло" ДОКУМЕНТИ

Една от версиите е, че подобни бегълци от правосъдието имат ресурс от контакти, за да могат така да се измъкват, да си променят външния вид, да си издават фалшиви паспорти и властите да не могат да ги задържат толкова дълго време.

Освен това когато задържат български гражданин в чужбина, има процедура. Иска се официално той да бъде екстрадиран. Трябва от съответната държава да получим такова позволение.

Връщат ги с пътнически самолет – обикновено винаги осъденият е на последния ред, буквално. Конвоиран е през целия път от представители на Министерство на правосъдието. така става и с Тодоров. Карат го с кола буквално до стълбата за самолета. Качва се първи и след това всички останали пътници.

Илиян Тодоров е откаран в затвора, където се очаква да излежи доживотната си присъда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук