Убийството на Красимир Каменов – Къро е част от пъзела, който се нарежда в страната след 1 май. Това заяви пред bTV Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба и бивш главен прокурор.

Той коментира не само показното убийство в ЮАР, но и трусовете в съдебната власт у нас.

"Без да имаме някаква специална информация, все пак в тази ситуация може да става дума за един елемент от пъзела, който се нарежда в момента в нашата страна. Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства. Изведнъж се случва това. Аз лично не бих могъл да подмина версията, че е свързано с настоящите събития", обясни той.

Ексклузивно в БЛИЦ! Мократа поръчка за главата на Къро - над 1 милион долара

Бойко Найденов припомни, че докато той е бил част от Националната следствена служба Красимир Каменов – Къро е бил част от оперативно интересните лица. И допълни, че той е бил задържан във връзка с наркоразпространение.

"Не зная какво се е случило с делата след моето напускане. Това, което зная към момента, е, че живееше в чужбина и беше издирван от Интерпол за различни престъпления", допълни той.

Бившият директор на Националната следствена служба подчерта, че е възможно Красимир Каменов – Къро да ръководи бизнеса си у нас от разстояние.

Бойко Найденов е притеснен, че е възможно България да се върне към 90-те години на миналия век, когато престъпните босове си разчистваха сметките по този начин – с показни убийства.

"От 1 май насам държавата не е същата – видяхме, че имаше взрив. Какъв беше и защо беше – до момента не се знае. И за мен в момента рязко се повиши ролята на министъра на вътрешните работи, защото принципно от МВР трябва да бъде разкрит генезиса на тези вътрешни противоречия в прокуратурата, в съдебната власт, във взаимодействията между магистратите и политиците", каза още той.

Според него службите за сигурност трябва да са много активни в момента.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук