Нямам криминално минало. Аз съм нормален човек и не съм престъпвал закона. Това заяви в първото си интервю след убийството на Николай Чивиев магистрала "Струма" Емил Първанов - Ембака. Той все още е под домашен арест.
"Исках да предпазя мен и моето семейство. Не съм си и помислял, че мога да изпадна в такава ситуация. Криех се толкова време, защото получих заплахи", призна той.

"Бях на пазар с жена ми в Петрич, на връщане имаше спрени коли на магистралата, аз ги подминах и след 7-8 километра една кола ми препречи пътя. От автомобила се насочи едър мъж към моята кола с палка и започна да ми троши колата, като ми крещеше, че е забранено за минаване", каза Ембака. 

Той отрича да е имал нож и да е нападал първи, както твърди прокуратурата. "Просто се опитах да се предпазя. Аз избягах нагоре, той изпотроши всички стъкла на колата, а жена ми пищеше вътре. От ръката й течеше кръв. Тя му се молеше, буквално клекна пред него и го молеше да спре. Аз се върнах към колата, за да й помогна. Той бръкна в колата и взе ключа, за да не избягам. Той щеше да ме пребие с тая палка. Насочи се към мен, аз исках да се защитя и метнах камък. Дори не исках да е към главата му", заяви той.

"Оказах му първа помощ, извадих му езика. Жена ми се обади на 112 и извика полиция. Аз го закарах до болницата. После видях близките му там и знаех, че ще ме нападнат. Бях в страната докато прокуратурата ме търсеше", каза той.