Полицай от районното управление в Шумен е извършил въоръжен грабеж на бензиностанция край града, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Грабежът е извършен от 39-годишният Боян Панайотов. Той обаче успял да задигне само 130 лв.
Случката се разиграла около 5.43 часа на бензиностанцията на Пети километър край Шумен на 2 септември. До местопрестъплението Панайотов се придвижил със собствения си голф, без дори да му скрие номерата.
 

В обекта маскираният мъж заплашил с оръжие 29-годишната продавачка и поискал оборота. Жената му подала всичките пари - оказали се 130 лева.
 
Веднага след грабежа маскираният се качил във фолксваген в шуменски номера и тръгнал в посока "Седми километър". Според неофициална информация по трсето видеокамера заснела автомобила.
 
В хода на разследването полицаите разкрили, че обирът е извършен с лек автомобил „Фолксваген", който след престъплението се отправил в посока Седми километър. Допълнителна справка показала, че колата се ползва от полицай в Районно управление-Шумен.
 
Не е ясно кога Панайотов е бил арестуван, но до края на деня се очаква да влезе в съдебна зала, за да бъде гледана мярката му за задържане. От години полицаят е в екипа на общинските скобаджии, които блокират неправилно паркирани коли и им поставят скоби.