Пламен Ангелов, известен с прозвището Дебелия, получи условна присъда от 2 години и 8 месеца от Бургаския окръжен съд (БОС) за разбитата нарколаборатория на „Капчето“. Ангелов ще плати 20 хил.лева глоба, има и 5-годишен изпитателен срок, постанови днес съдия Цвета Попова от Бургаски окръжен съд, съобщава "Флагман".

На пръв поглед изглежда, че Пламен Дебелия се размина с правосъдието съвсем леко, но случаят е специфичен, защото това е възобновено производство от 2014 година и прокуратурата нямаше как да пледира за по-голямо наказание, разясниха юристи за Флагман.бг. Това е максималното, което можеше да се изиска за Дебелия, защото към онзи момент той е с чисто съдебно минало. 

38-годишният бургазлия е считан за митична фигура в бургаския ъндърграунд. Наричат го „Боса на Възраждане“ и това не е никак случайно, довериха наши източници. Днес Дебелия се опитва да си създаде образ на човек, който си изкарва честно прехраната.

Тази сутрин той дойде в съдебна зала с дъщеричката си, явно, за да покаже, че е баща и глава на семейството. Ангелов също така твърдеше, че е общ работник в склад за вторични суровини, което е меко казано смехотворно, категорични са хора, които добре познават биографията на Дебелия.

Доказателство, че битието на Пламен не е съвсем законно е арестът му в края на миналата година, когато той спипан с 30 грама пико в ж.к.“Възраждане“.

Това производство все още е на досъдебна фаза, а влизането на процеса в съда ще бъде прелюбопитно. Ако Пламен Дебелия бъде признат за виновен ще изтърпи и наложените му днес 2 години и 8 месеца затвор.