Убитият в началото на миналата година Веселин Стоименов - Дебелия, който бе сочен като счетоводител №1 на ВИС-2, е ликвидиран заради 70 кг кокаин. Това е една от версиите, по които работят криминалистите, пише "Уикенд".
 

Дебелият всъщност е бил третата жертва в скандалната наркоафера. Другите двама са братята Николай и Радослав - Бикови. Те се водят в неизвестност от 18 ноември 2013 г. Обявени са за издирване от Интерпол, но според неофициална информация от полицията, братята са убити още в деня на изчезването им.
 
Началото на аферата е на 22 октомври 2013 г. Тогава от трансформатор на автомобил "Ситроен", паркиран до пункт за изкупуване на метали в Димитровград, изчезват 70 кг. кокаин. След това колата била запалена умишлено.
 
Дрогата дошла от Бургас и според служителите на ГДБОП била на Димитър Желязков - Очите. Кражбата била извършена лично от братя Бикови по поръчка на Дебелия.
 
70-те килограма кокаин са влезли в България чрез яхта, акостирала на Слънчев бряг. Собственик на плавателният съд е дружество, контролирано лично от Митьо Очите. След кражбата кокаинът е продаден от Весо Дебелия в Испания.
 
Криминалистите, разследващи жестокото убийство на някогашния висаджия, работят и по друга версия. Според нея той е успял да открадне милиони от съдружниците си и те са решили да отмъстят.
 
По време на разследването е станало ясно, че от 2014 г. Веселин Стоименов е започнал да отклонява част от приходите от хотелиерския бизнес в Слънчев бряг за себе си. След това давал парите в инвестиционни фондове.
 
Малко преди да бъде убит, Дебелия започнал връзка с фатална жена, която била част от кръга именно на инвестиционните фондове, разкриват негови приятели. Чрез тази връзка имаше подозрения, че успявал да намери добра възвращаемост на личните си пари, отмъкнати от някогашната групировка ВИС.