Тройната съдебната медицинска експертиза сочи, че едното от двете дела, открити след взрива във варненския квартал Владиславово е на бившия полицай Веселин Димитров. Това сочат първоначалните данни, а неговото издирване е прекратено.

Другото тяло е на 53-годишната жена, която е живяла в съседния апартамент. Това каза окръжния прокурор на Варна Красимир Конов.Той допълни, че има данни, че Веселин Димитров е закупил 2 дни преди фаталния 13 януари 30 литра бензин и 11 литра газ.

"Веселин Димитров е разполагал с 30 литра бензин и 11 литра газ. Има доказателства, че преди взрива той е местил мебели в жилището, така той е увеличил силата на ударната вълна. Огледът продължава вече 4-ти ден. Назначена е комплексна експертиза.

Според специалистите няма данни, които да насочат за използвано взривно вещество. Назначени са две тройни съдебномедицински експертизи. Събрани са косвени доказателства, които могат да посочат кои са жертвите. Едното тяло най-вероятно е на Веселин Димитров, другото на съседката. Установени са негови близки, които също са разпитани.

Последният негов разговор е бил спокоен, мислил е за бъдещето. Намерени са вещи с миризма на бензин. На място за иззети 2 газови бутилки. На по-късен етап се надяваме да имаме пълен профил на Веселин Димитров", каза окръжният прокурор, цитиран от Varna24.bg.

По първоначални данни от другата експертиза Веселин е разместил мебелите в апартамента така, че при най-малка искра жилището да се взриви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!