ГДБОП разби престъпна група, занимаваща се с лихварство и рекет. Операцията се провежда от вчера. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Провежда се такава реализация. Тя е свързана с група, която се занимава с лихварство, съответно лихварството е придружено с насилствени действия – там, където има проблеми с връщането на дадената сума пари“, каза главсекът на МВР, цитиран от БНР.

„Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите… Въобще – сериозна група“, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

Новопостъпилите служители в МВР се обучават в "боя на улицата, при преследване на престъпници и опазване на обществения ред" и това е една от причините полицията да допуска грешки", каза още Младен Маринов. Като положителна тенденция той обяви факта, че постъпващите в системата са повече от напускащите.

"Има нужда от полицаи, има и свободни щатове, но процесите по назначаването текат. Това не може да се реши за година, две, три. Трябва да е последователна политика, за да даде резултат", поясни Маринов.

"Структурата на престъпността е много променена спрямо 90-те", коментира Маринов. Той уточни, че в нея няма свободни ниши.

"За всичко, от което е възможно да се изкарат по престъпен начин пари, естествено има много желаещи, които да го направят. Смятам, че колегите от ГДБОП се справят добре и службата вече започва да работи на пълни обороти. Резултатите са изключително добри", смята старши комисар Младен Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!